Eteryczne Gotowanie

Obiad

Flądra smażona

Zawsze jak wracam znad Bałtyku to zawsze z rybami.. Zawsze z flądrą :-)

Uwielbiam ją z grilla, z piekarnika i z patelni.. nie ma życia bez flądry :-)


31072013137.JPG

Flądra z patelni
kilka sztuk ryby
jajko
bułka tarta
sól
pieprz
olej do smażenia

Rybę dokładnie oczyściłam wewnątrz, z wierzchu dokładnie oskrobałam, płetwy dokładnie umyłam. Posoliłam i odstawiłam na ok. 2 godziny.
Następnie dokładnie wypłukałam sól. Namoczyłam w jajku, obsypałam lekko pieprzem, obtoczyłam w bułce tartej i smażyłam na oleju z dwóch stron. 

Podawałam z bułką pszenną.

Smacznego!!!

31072013135.JPG

Polecane przeze mnie :) przepisy na ciasta