Eteryczne Gotowanie

Sałatki i Surówki

Sałatka z tortellini i koperkiem




Pierwszy raz spróbowałam jej nad morzem, kiedy to koleżanka zrobiła ją do wieczornej biesiady przy grillu. Tak mi zasmakowała, ze uwielbiam robić ją szczególnie latem, jak warzywa są świeże i soczyste.
Czasami w upalne dni robi nawet za obiad :-) Zimą też jest smaczna - zachęcam do wypróbowania..

Sałatka z tortellini i koperkiem

Składniki:
1 opakowanie tortellini z ricottą
4 pomidory
1 długi ogórek
1 cebula czerwona
1 czerwona papryka
1/2 pęczka świeżego koperku
3 ząbki czosnku
4 łyżki majonezu
2 łyżki smietany 12%
pół łyżeczki ziół prowanslaskich
sól i pieprz do smaku


Tortellini ugotowałam wg przepisu na opakowaniu i odstawiłam do przestygnięcia.
Warzywa pokroiłam w kostkę, ogórka razem ze skórką. Wszystko razem wymieszałam z pokrojonym koperkiem.

Majonez połączyłam ze śmietaną i ziołami prowanslaskimi oraz przecisniętym przez praskę czosnkiem. 

Połaczyłam wszystko ze sobą i od razu przystpiłam do konsumpcji :-)

Smaczego!!


Polecane przeze mnie :) przepisy na ciasta